Instalatii Gaze Naturale

"O lucrare de calitate din instalatii gaze, are in spate o echipa de specialisti."

Inginer | Andrei Giuclea
Ce este instalatia de utilizare:
- Instalatia dumneavoastra de utilizare incepe dupa postul de reglare si se continua pana la cosul care serveste la evacuarea gazelor arse.

Ce se verifica:

Instalatiile de utilizare gaze naturale se verifica pe tot traseul de:
- Instalatia exterioara;
- Coloana comuna, existenta pe casa scarii (in cazul apartamentelor cu instalatie separata pe contor individual);
- iInstalatia comuna a asociatiei de proprietari ce traverseaza apartamentele contorizate individual.

Operatiuni:
- Verificarea arzatoarelor si a starii imbinarilor si garniturilor de etansare aferente;
- Verificarea stabilitatii conductelor montate aparent pe suporturi;
- Verificarea etanseitatii imbinarii conductelor si armaturilor la presiunea de lucru a gazului din instalatie, cu spuma de apa cu sapun sau cu alte tehnologii de verificare a etanseitatii;
- Demontarea/debransarea punctelor de consum fara aprobare legala si a conductelor de alimentare aferente;
- Verificarea functionarii aparatelor de masurare, control, reglare si de siguranta;
- Verificarea functionarii echipamentului de reglare din instalatiile de utilizare;
- Verificarea starii rasufiatorilor si a caminelor aferente;
- Verificarea documentelor, emise cu cel mult 6 luni inainte de data verificarii tehnice, prezentate de consumator, care sa ateste verificarea de catre operatori economici autorizati, conform reglementarilor in vigoare, a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi, a curatirii cosurilor si canalelor de evacuare a gazelor arse;
- Verificarea starii constructiilor care adapostesc statiile si posturile de reglare sau de reglare-masurare.

Siguranta:
- Prin sistemul  de verificare a instalatiei de gaze, specialistii nostrii  se angajeaza sa evalueze punctual fiecare element component al instalatiei de utilizare a gazelor naturale pentru a depista gradul de siguranta al acesteia .Defectiunile minore* ale instalatiei, sesizate la efectuarea verificarii sau a reviziei, vor fi solutionate pe loc, fara un cost suplimentar (schimbarea garniturii racordului holandez, gresarea robinetilor, etc.).
*Conform legislatiei, consumatorii de gaze naturale trebuie sa asigure exploatarea si intretinerea instalatiilor de utilizare, in conformitate cu specificatiile tehnice in vigoare.
*Nerespectarea normelor pericliteaza siguranta si securitatea instalatiilor de utilizare si poate conduce la evenimente cu pierderi materiale si umane iremediabile.
*In acelasi timp, operatorul sistemului de distributie poate sista alimentarea cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi si a instalatiilor de utilizare care nu sunt conforme cu prevederile legale pentru evitarea producerii de accidente tehnice.
*Va reamintim ca verificarea sau revizia tehnica periodica este o operatiune tehnica complexa, preventiva ce cuprinde actiuni tehnice specifice menite sa constate functionarea in exploatare a instalatiei  de utilizare a gazelor naturale in conditii de siguranta .
*Verificarea sau revizia tehnica nu include verificarea si repararea aparatelor consumatoare de gaze naturale.
*In conformitate cu Ordinul nr. 5/2009, realizarea operatiilor de verificare si revizie tehnica periodica poate fi efectuata de catre un operator economic autorizat de catre A.N.R.E. Personalul propriu nu este abilitat A.N.R.E. sa efectueze verificari si revizii tehnice periodice.
*De asemenea, operatorul sistemului de distributie are dreptul de a intrerupe sau limita prestarea serviciilor de distributie a gazelor naturale in urmatorul caz:
- Neprezentarea actelor doveditoare privind asigurarea functionarii in conditii tehnice de siguranta a instalatiilor de utilizare, in conformitate cu prevederile normativelor tehnice.

NOTA:
*Obligatia legala ii revine fiecarui consumator de efectuare a reviziilor si verificarilor periodice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale
*Efectuarea reviziilor si verificarilor periodice ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale este obligatorie pentru toti consumatorii.
*Verificarea si revizia instalatiei de utilizare este raspunderea clientului
*Verificarea/Revizia instalatiei de utilizare este obligatorie, fiind prestata pentru clientii casnici si noncasnici si Asociatiile de Proprietari, dupa cum urmeaza:
*Verificare la interval de maxim 2 ani;
*Revizie la interval de maxim 10 ani;  

Pentru mai multe informatii, programari sau oferte apelati cu incredere la noi.
TEL: 0720.877.877 - 0767.877.877 - 0757.877.877