Instalatii Gaze Naturale

"O lucrare de calitate din instalatii gaze, are in spate o echipa de specialisti."

Inginer | Andrei Giuclea
  Conditii legale de montare:
- MONTAREA DETECTOARELOR DE GAZE NATURALE Raspuns cadru In conformitate cu Normelor tehnice privind proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul Ministrului Economiei si Comertului nr. 58/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).

Rol:
- Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii.
- Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor din sectorul gazelor naturale, cu repercusiuni negative atat asupra securitatii si integritatii persoanelor cat si a bunurilor, instituirea masurii montarii detectoarelor de gaze naturale este perfect justificata.
- Chiar daca nu indepliniti conditiile tehnice pentru montare, ANRE recomanda tuturor consumatorilor instalarea detectoarelor de gaze naturale.

Sistem:
- Echipament de preventie format din Senzor de detectare a pierderilor de gaze si Electrovalva cu inchidere automata in caz de avarie.
- Acest sistem este alcatuit dintr-un Detector sau Senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze (masina tip aragaz si/sau centrala termica).
- Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme.
- Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei.
- Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovalva se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.

Siguranta
- Kit-ul este un sistem de protectie a locuintei si a familiei dvs. impotriva incendiilor sau exploziilor rezultate in urma acumularilor de gaze.
- Conform legislatiei in vigoare NTPEE/2008, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4 mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.
- Exista mai multe tipuri de echipamente: cu senzor pentru detectarea gazului metan sau pentru detectarea gazului metan si a monoxidului de carbon, iar dimensiunile electrovalvei pot fi cuprinse intre 1/2" si 8".
Pretul unui echipament
- Preturile de vanzare a echipamentului difera in functie de tip, dimensiune, lungimea instalatiei si modul/posibilitatea de montare a electrovalvei. Pentru montaj, pretul tine cont de complexitatea instalatiei pe care se lucreaza si de distanta de la electrovalva pana la senzor.

Pentru mai multe informatii, programari sau oferte apelati cu incredere la noi.
TEL: 0720.877.877 - 0767.877.877 - 0757.877.877